ÎNCEPE REPARTIZAREA LA LICEE

0
371

Absolvenţii claselor a VIII-a vor afla mâine, 24 iulie, la ce liceu au intrat, după ce au avut la dispoziție o săptămână pentru a completa și depune fişele de înscriere. Sâmbătă, urmează să aibă loc repartizarea computerizată în învățământul liceal de stat a absolvenților clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului școlar 2021 – 2022.

Conform procedurii stabilite de Comisia națională de admitere, tot pe 24 iulie 2021 se face şi comunicarea rezultatelor candidaților repartizați computerizat în învățământul liceal de stat. Potrivit Ministerului Educației, media notelor de la evaluarea națională contează în procent de 80% din media de admitere în clasa a noua, 20% fiind media aritmetică a celor patru ani de gimnaziu.

Ulterior, între 25 și 28 iulie, elevii vor depune dosarele de înscriere la școlile unde au fost repartizați, iar pe 29 iulie 2021, unitățile de învățământ liceal vor transmite situația locurilor rămase libere ca urmare a neînscrierii candidaților admiși în prima etapă. Între 29 iulie și 5 august 2021, se vor putea înscrie la repartizarea computerizată candidații din etapa a doua.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

8 + 2 =