GAZELE ȘI CURENTUL TREBUIE PLĂTITE

0
347

După cum s-a stabilit în 2020, pe perioada stării de alertă, furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate nu pot debranșa clienții sub nicio formă. Acum, pentru că sunt foarte mulți clienți care profită de această situație și nu-și plătesc facturile, autoritățile propun, printr-un proiect de ordonanță pus în dezbatere publică, să elimine interdicția de debranșare a clienților de la rețelele de furnizare a electricității sau gazelor naturale.

E important de precizat aici faptul că debranșarea se va face doar în cazul furnizării de gaze sau electricitate, nu și a altor tipuri de utilități, precum apă, canalizare și salubritate. În plus, proiectul stabilește o perioadă de tranziție de 90 de zile de la eliminarea interdicției de debranșare. Asta înseamnă că cei ce au restanțe la plata gazelor sau electricității nu vor putea fi debranșați mai devreme de trei luni de la intrarea în vigoare a măsurii.

În 2020, pe fondul problemelor aduse de pandemia de coronavirus, autoritățile au decis ca, pe perioada stării de alertă, furnizorii de curent, gaze, apă, canalizare și salubritate să nu aibă voie să debranșeze clienții. De atunci, starea de alertă s-a tot prelungit, iar o parte dintre clienți au profitat de această situație și nu și-au plătit facturile la utilități de peste un an. De altfel, autoritățile luau în calcul eliminarea interdicției de debranșare de la utilități încă din luna martie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 86 = 88