MARE SĂRBĂTOARE

0
433
Sursa foto: 2am.eu

Sărbătoare mare, astăzi, pentru creştinii ortodocşi, care îl prăznuiesc pe Sfântul Prooroc Ilie. Pe lângă semnificația religioasă, ziua de astazi este foarte importantă pentru români, deoarece mai mult de 100.000 de oameni îşi serbează ziua numelui. Cunoscut în credinţa ortodoxă ca fiind un sfânt drept, corect și bun la suflet, acesta a fost ispitit de diavol pentru a-şi ucide părinţii.

Căindu-se, Sfântul Ilie i-a cerut lui Dumnezeu puterea de a lupta împotriva demonilor. Dumnezeu i-a ascultat rugăciunile și dăruindu-i un car tras de cai albi l-a făcut puternic şi biruitor în faţa acestora. În această zi de mare sărbătoare, Biserica Adormirea Maicii Domnului din Râmnicu Sărat a fost plină de credincioși. Oamenii s-au rugat pentru sănătate,  dar mai ales să scape de pandemie.

De Sfântul Ilie, se mănâncă primele roade ale verii, nuci şi mere, al căror consum este interzis până în această zi, pentru a nu aduce grindina asupra pomilor şi pentru a nu nu pune în primejdie recoltele. De Sfântul Ilie, femeile de la sate culeg busuioc şi îl duc la Biserică, aşezându-l la icoane. Tot ele pregătesc pachete pe care le dau de pomană pentru sufletul copilaşilor morţi devreme. De asemenea, astăzi se pot împarți fructe, apă, flori de câmp şi alte bucate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

47 + = 55