ROMÂNII, DORNICI DE VACANȚĂ

0
83
Sursa foto: lazydays.com

După un an dificil, în care mulţi au renunţat la vacanţe din cauza restricţiilor impuse de pandemie, mai bine de jumătate dintre romani vor să recupereze în această vară timpul pierdut. In 2020, 39% dintre aceştia au decis să rămână acasă, inclusiv în perioada concediului de odihnă şi doar 8% au reuşit să îşi organizeze vacanţe în afara ţării.
Odată cu relaxarea măsurilor anti-COVID, tot mai mulţi angajaţi îşi fac planuri de călătorie pentru concediul din acest an, iar 42% dintre aceştia îşi aleg destinaţia de vacanţă în funcţie de restricţiile din ţara de destinaţie.

Potrivit unui sondaj realizat de o platformă de recrutare online, 57% declară că s-au vaccinat împotriva virusului SARS-CoV-2, iar dintre aceştia, 30% declară că au făcut acest pas doar pentru a fi eligibili să ajungă la destinaţia de vacanţă dorită, ceilalţi 70% spunând că s-ar fi vaccinat oricum.  50% dintre românii care au participat la sondaj declară că nu mai au nicio grijă referitoare la eventualele riscuri la care se expun în concediu. În schimb, 28% se tem că oamenii s-au relaxat prea mult şi nu mai respectă măsurile de igienă şi distanţare socială.

Alţi 19% sunt îngrijoraţi cu privire la venirea unui nou val de epidemie şi, implicit, de impunerea unor noi restricţii care ar putea da peste cap planurile de vacanţă. Până în prezent, 54% dintre angajaţii români şi-au făcut deja planuri concrete de concediu, în timp ce 15% declară că nu îşi vor lua vacanţă în această vară. Dintre cei care au de gând să se bucure de zilele libere, 42% preferă să şi le petreacă în ţară, 18% au de gând să îşi împartă zilele libere între vizitarea ţării şi destinaţii externe, iar 12% îşi plănuiesc concediul de odihnă exclusiv în afara ţării. Agenţiile de turism s-au adaptat şi au venit cu oferte tentante la preţuri reduse.

Foarte cerute în această perioadă sunt ofertele “last minute”, prin care clientii pot obtine un preț mai mic chiar și cu 30 la sută față de prețul inițial. La capitolul destinatii de vacanta, in afara tarii, Grecia, Bulgaria si Turcia, raman cele mai căutate, dar sunt si romani care aleg Egiptul sau  Spania. Pentru a putea calatori catre aceste tari, fara sa se loveasca de restrictii, cei mai multi romani turisti s-au vaccinat anti-covid. Prețurile pentru o săptămână în țară le depășesc în unele cazuri pe cele ale sejururilor în străinătate. De exemplu, 6 nopți pe litoral costă în medie 2.000 de lei de persoană, în timp ce o vacanță în Turcia pornește de la 1.500 de lei de persoană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here