PROTEST DE SOLIDARITATE

0
405

Cazul fetiței românce luată cu forța de autoritățile germane de lângă mama sa continuă să creeze revoltă în România. Oamenii cer să se facă dreptate în acest caz, mai ales că au trecut 4 luni de la declanșarea acestei situații disperate pentru Pia și mama sa, Mihaela. În semn de solidaritate membrii AUR Buzău s-au alăturat celorlalți protestatari din țară și au pichetat duminică timp de 2 ore, sediul Prefecturii Buzău. Ei au vrut astfel să atragă atenția autorităților române asupra cazului micuței Pia.

Pe 10 martie, copila a fost luată cu forța chiar de la școală de angajații Serviciului german de Asistență Socială pentru copii din Freiburg și a fost dusă în plasament. O sentință semnată de 3 judecători stabilește, însă, ca fetița să rămână lângă mama sa, decizie încălcată de o angajată a Oficiului de asistență socială pentru copii și tineret. Și românii din Germania au protestat, la vremea respectivă, împotriva abuzurilor comise în cazul fetiței românce luată din brațele mamei.

Atât poliția, cât și autoritățile judiciare au recunoscut că s-a produs o eroare, însă fetița continuă să fie ținută cu forța în plasament, deși au trecut deja patru luni de la incident. Atitudinea scandaloasă a autorităților vine pe fondul influenței exercitate de tatăl fetiței, un cetățean german cu multe relații și cunoștințe în peisajul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 43 = 52