,,BUZĂUL CEL MARE”

0
538

Demersurile pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Ţinteşti intră în linie dreaptă. Săptămâna viitoare, Consiliile Locale din Buzău și Țintești vor supune aprobării proiectele de hotărâri privind unirea celor două localități. Anunțul a fost făcut de primarul muncipiului Buzău, Constantin Toma, care a postat pe rețelele de socializare noi detalii despre avantajele acestui proiect. Edilul a publicat și prima hartă cu „Buzăul Mare” care ilustrează cele două localități unite.

,,În municipiul Buzău lucrează peste 60% din toţi salariaţii din judeţul Buzău şi tot aici, la noi, se realizează peste 70% din Produsul Intern Brut al judeţului nostru. Practic municipiul Buzăul, în acest moment, nu mai are capacitatea de dezvoltare, din lipsă de teren, pentru proiecte de investiţii majore, atât publice (de exemplu un spital municipal), cât şi private. Vă ataşez o hartă a Buzăului Mare, rezultat din unirea celor două U.A.T. – uri!„, a precizat edilul șef.

Primarul Constantin Toma afirmă că prin contopirea Buzăului cu comuna Ţinteşti vor fi puse în valoare patru mari investiții:  autostrada A7 Ploieşti – Buzău, Drumul Expres Buzău – Brăila, transformarea unei părţi a aeroportului militar de la Boboc în aeroport civil şi modernizarea magistralei 500 a Căilor Ferate Române ce trece prin Buzău.

 ,,Avem o viziune de dezvoltare a acestui oraș, ,,Buzăul, oraș magnet până în 2030″, adică Buzăul să obțină atât de multă atractivitate și competitivitate pentru locuitorii săi, pentru investitori și pentru vizitatori, astfel încât să devină unul din cele mai importante orașe din România! Pentru asta avem de îndeplinit peste 70 de obiective în domeniile economic, educațional, social și cultural, dar dublarea suprafeței orașului este cea mai importantă!”, a mai menționat Constantin Toma.

Referendumul pentru unirea celor două localități va avea loc pe 26 septembrie, iar dacă rezultatul va fi unul pozitiv, municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori. În prezent, comuna Țintești are 72 de kilometri pătrați și 4.000 de locuitori, iar Buzăul are 81 de kilometri pătrați și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 150 de kilometri pătrați, o suprafață mai mare și decât a unor orașe importante din zona de sud est, precum Constanța sau Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 33 = 43