APROAPE DE FINALIZARE

0
72

Clădirea în care a funcționat fostul Spital Brătianu din municipiul Buzău este aproape de finalizare. Anunțul a fost făcut recent de către președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu, care a precizat că imobilul este terminat în proporţie de 85 la sută. În prezent, mai sunt de montat duşumelele, câteva uşi la interior şi de făcut mici retuşuri. De asemenea, uşa principală a clădirii, înspre Bulevardul Nicolae Bălcescu, a fost restaurată complet rămânând neschimbată şi va ajunge pe şantier la mijlocul săptămânii când va începe montarea ei.

După ce Ministerul Dezvoltării a anunțat că fondurile din Programul Național de Dezvoltare Locală au fost epuizate, Consiliul Județean trebuie să amenajeze curtea interioară a clădirii din fonduri proprii. Deși lucrările de reabilitare a fostului spital sunt aproape de final, constructorul a cerut unele modificări în contract, înainte de a preda lucrarea. Mai précis, pentru a fi finalizate lucrările, costurile ar trebui actualizate, având în vedere scumpirea semnificativă a materialelor de construcţii faţă de momentul la care a fost semnat contractul.

Clădirea fostului Spital Brătianu este reabilitată cu fonduri europene şi avea termen de finalizare luna ianuarie a anului 2022. Proiectul are o valoare de aproximativ 4 milioane de euro din care contribuţia Consiliului Judeţean Buzău este de doar 2 la sută din valoarea cheltuielilor eligibile la care se adăugă cheltuielile neeligibile. La final, în locul fostului spital ORL va lua naştere Centrul Muzeal „I.C. Brătianu”, care va funcționa ca secţie exterioară a Muzeului Judeţean. Potrivit proiectului, Consiliul Judeţean are obligaţia de a menţine destinaţia de muzeu a clădirii rehabilitate pe o perioadă de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here