(NE)SIGURANȚĂ ÎN ȘCOLI

0
503

Pandemia a diminuat serios numărul de infracțiuni în școlile buzoiene, în condițiile în care o lungă perioadă de timp elevii au urmat cursurile on-line, de acasă. Reprezentanții Inspectoratului Școlar Buzău spun că problema siguranței în școli trebuie tratată însă, în continuare, cu seriozitate. O situație îngrijorătoare vizează sumele alocate pentru siguranța elevilor și dascălilor, care sunt foarte mici. Banii nu ajung nici măcar pentru instalarea unor garduri la nivelul tuturor unităţilor de învăţământ din județ.

Totodată există în continuare probleme legate de asigurarea unor sisteme de supraveghere sau de pază, care să ofere un plus de siguranţă elevilor şi cadrelor didactice în unităţile școlare.  Polițiștii și jandarmii sunt convinși că lipsa activităţilor didactice în şcoli, în contextul pandemiei, i-a ţinut pe elevi departe de necazuri.

Și pompierii au constatat nereguli în ceea ce privește sioguranța elevilor și dascălilor în școli. În urma a 99 de controale, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Buzău a constatat 159 de deficienţe și a aplicat 118 amenzi în valoare de 250.000 de lei. În prezent, în judeţul Buzău, există 137 clădiri aparţinţinând unui număr de 64 unităţi şcolare pentru care este obligatorie solicitatea şi obţinerea autorizaţiei de securitate la incendiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 61 = 66