PANDEMIA A ÎNCURAJAT VÂNZAREA ELECTROCASNICELOR

0
319

Pandemia de coronavirus a stimulat simțitor vânzările de electrocasnice. Vânzările de produse electronice şi electrocasnice pentru gătit, curaţenie sau pentru lucru de acasă au crescut cu peste 50%, atât în anul 2020, cât şi în primul trimestru al anului 2021, pe fondul schimbărilor aduse de pandemie în tendinţele de consum, arată o analiză recentă.

Astfel, în primul trimestru al anului 2021 achiziţiile românilor de produse care fac mai uşoară munca de acasă şi curăţenia au continuat să înregistreze creşteri substanţiale în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului anterior.

De exemplu, vânzările de aspiratoare au crescut cu peste 50%, principalii driveri de creştere fiind produsele premium de tip robot şi aspiratoare verticale. De asemenea, vânzările de tablete s-au dublat, iar vânzările de computere mobile au crescut cu peste 50%.

Specialiștii spun că vânzările de produse electrocasnice pentru gătit şi maşinile de cafea au continuat, de asemenea, să crească în anul 2021 în contextul în care restaurantele nu sunt complet deschise iar în noul stil de viaţă al consumatorilor gătitul şi gospodăria în sine au căpătat o mai mare importanţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + 3 =