O PROPRIE STAȚIE DE DIALIZĂ?

0
551

Municipiul Râmnicu Sărat are nevoie de propria Stație de dializă. Este părerea consilierului PMP, Raul Florescu, care a cerut autorităților locale să aibă în vedere această problemă. Raul Florescu susține că propunerea vine de la pacienții din zona Râmnicului, care au nevoie de dializă, stația din Buzău fiind foarte aglomerată.

Administrația din Râmnicu Sărat spune că va cauta o soluție pentru rezolvarea acestei probleme, ținând cont și de faptul că la Râmnicu Sărat sunt multe persoane cu afecțiuni renale. Cu ani în urmă, o firmă privată s-a arătat interesată de dezvoltarea unei stații de dializă în municipiu, dar indicele de duritate a apei potabile nu s-a ridicat la nivelul cerințelor impuse. Dacă o societate privată intenționează să înființeze o astfel de unitate medicală în oraș, autoritățile vor încerca să-i pună la dispoziție o  suprafață de teren.

Medicul Gheorghiță Ungureanu, consilier local al Alinței PSD- Pro România, consideră, însă, că numărul pacienților din zona Râmnicu Sărat, care necesită dializă, nu este foarte mare, pentru a se impune o investiție de amploare. Mai mult, înființarea unei Stații de dilaiză necesită angajarea unor specialiști în nefrologie. În prezent, pacienții din zona Râmnicu Sărat sunt nevoiți să apeleze la Stația de Dializă din Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

75 + = 78