MAI ,,RELAXAȚI” DE ASTĂZI

0
315

Românii au parte, începând de astăzi, de noi  măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus. Astfel, se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private, în special nunţi si botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior. Până acum limita era de  70 în exterior şi 50 în interior. Totodată, este permisa participarea unui număr mai mare de persoane la aatfel de evenimente, de pana la 300 de persoane, daca  ele sunt testate, sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală.

De asemenea, se va permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la maxim 150 de persoane în interior şi maxim 200 de persoane în exterior. Si conferintele pot fi organizate cu un numar maxim de persoane , cu asigurarea unei suprafete de 2 metri patrati pentru fiecare participant. O altă măsură anunţată este aceea că circulaţia persoanelor în grupuri de pietoni limitată la 10 persoane a fost eliminată, nemaiexistând limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă. Restaurantele,  cafenelele, cluburile si barurile pot fi deschise până la ora 2 noaptea, la capacitate maximă. Pentru ultimele doua metinonate se menține restricția potrivi căreia pot intra doar persoanele vaccinate. Pensiunile și hotelurile pot caza la limita maximă.

Sunt schimbări și pentru cei care lucrează la birou: scapă de mască, dacă sunt doar 10 persoane în incintă, toate vaccinate, activitățile culturale, artistice și de divertisment, gen spectacole, festivaluri, concerte, pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție. Participarea la activități este permisă doar pentru persoanele care  au schema completa de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR  nu mai vechi de 72 de ore sau persoanele care dovedesc ca au trecut prin boala. Locurile de joacă în spații închise, vor putea functiona  cu pana la până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Tot de astazi pot fi  redeschise târgurile, bâlciurile şi talciocurile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + = 18