BUGET MIC, CHELTUIELI NEPREVĂZUTE

0
366

Consiliul Județean Buzău trebuie să se împrumute pentru a traversa o situație delicată: bugetul este mic în acest an, iar de curând au apărut cheltuieli neprevăzute privind finalizarea unor proiecte importante. În aceste condiții, conducerea Consiliului Județean Buzău a decis să contracteze un împrumut de aproape 10 milioane de euro.

Președintele Consiliului Județean Buzău spune că împrumutul era absolut necesar. În prezent instituția derulează mai multe investiții cu fonduri europene, unde Consiliul trebuie să participe cu o anumită sumă. Mai mult, la alte proiecte au apărut cheltuieli neprevăzute, pe care trebuie să le asigure tot instituția, din bugetul propriu. Un exemplu este podul de la Vadu Pașii.

Cu împrumutul de aproape 10 milioane de euro, Consiliul Județean va asigura partea de cofinanțare pentru mai multe proiecte implementate din fonduri europene nerambursabile. În primul rând este vorba despre extinderea și dotarea Unității de Primire Urgente a Spitalului Judetean Buzău, proiect pentru care ar urma să fie repartizată suma de 6,5 milioane de lei. De asemenea, din același împrumut, 4,5 milioane de lei ar fi destinate dotării Ambulatoriului de Specialitate Integrat al Spitalului Județean.

Alte 3 milioane de lei vor fi alocați pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Cei mai mulți bani ar fi necesari pentru continuarea unor proiecte de infrastructură: 17 milioane lei pentru Drumul Județean 203K Mărăcineni-Podu Muncii și 15 milioane pentru reabilitarea șoselei de la Vadu Pașii la limita cu județul Brăila.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 1 =