O NOUĂ RELAXARE PENTRU ROMÂNI, DE LA 1 IULIE

0
363

Guvernul a aprobat noi relaxări ale restricțiilor anti-covid, de la 1 iulie. Noile măsuri de relaxare se refera, în marea lor majoritate la numărul de participanți la diferite activități, dar mai ales de vaccinare. Una dintre cele mai așteptate măsuri este aceea ca evenimentele private – nunți, botezuri, mese festive, pot fi organizate cu participarea a maxim 150 de persoane în spații deschise, sau cu participarea a maxim 100 de persoane în spații închise, cu respectarea regulilor de protectie sanitara. Dacă toate persoanele sunt  vaccinate,  atunci este permisă participarea la astfel de evenimente, in interior,  cu un număr de maximum 300 de persoane  și cu asigurarea unei suprafețe de 2 mp pentru fiecare participant.

Tot de vinerea viitoare terasele, cluburile și restaurantele vor fi deschise pana la 2 noaptea. Sunt schimbări și pentru cei care lucrează la birou: scapă de mască, dacă sunt doar 10 persoane în incintă, toate vaccinate. De asemenea,  activitățile culturale, artistice și de divertisment, gen spectacole, festivaluri, concerte, pot fi organizate și desfășurate în spații deschise cu participarea a cel mult 2.500 de persoane, în condițiile asigurării unei suprafețe minime de 2 mp pentru fiecare persoană, cu obligativitatea purtării măștii de protecție.

Atenție însă, participarea la activități este permisă doar pentru persoanele care  au schema completa de vaccinare, care prezintă rezultatul negativ al unui test PCR  nu mai vechi de 72 de ore sau persoanele care dovedesc ca au trecut prin boală. Locurile de joacă în spații închise, vor putea funcționa cu până la până la 70% din capacitatea maximă a spațiului și sub condiția ca însoțitorii copiilor să facă dovada vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2. Tot de la luna viitoare crește și gradul de ocupare a spațiilor de cazare din hoteluri si pensiuni  la capacitatea maximă a acestora cu respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2 și portul măștii de protecție în spațiile comune. Se reiau și  activitățile târgurilor, bâlciurilor și a talciocurilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 8 = 10