PROBLEME DUPĂ PLOILE TORENȚIALE

0
542

Ploile torenţiale din ultimele zile au făcut prăpăd și în zona de munte a judeţului Buzău.Localnicii din mai multe sate au rămas izolați după ce mai multe poduri de tuburi amenajate peste râul Slănic s-au rupt. Cele mai mari probleme sunt în comuna Lopătari, dar şi la Cernăteşti şi Beceni. În Lopătari, sunt trei sate în care se mai poate ajunge doar pe o punte pietonală, după ce podurile de tuburi s-au rupt.

În satul Săreni, acolo unde localnicii rămân izolaţi după fiecare ploaie abundentă, angajaţii primăriei din Lopătari au ajuns la săteni cu alimente şi apă plată.  Probleme sunt şi în comuna Cernăteşti, unde un pod de tuburi a fost luat de ape. Urmări ale ploilor abundente sunt şi în comuna Beceni, unde mai multe gospodării au fost inundate.

Reprezentanţii Primăriei şi cei ai ISU Beceni au intervenit pentru a scoate apa din curţi şi chiar din case. În total, 13 gospodării au fost afectate de inundaţiile din weekend. În aceste curţi, grădinile au fost complet distruse. Din păcate, nu am scăpat de ploile abundente. Meteorologii au emis noi avertizări de instabilitate atmosferică. Precipitații abundente vor cădea și astăzi în zona de munte a județului Buzău, zonă vizată de un cod portocaliu valabil până la ora 22:00. În același interval, va ploua și în restul județului, însă vor fi cantități mai scăzute de apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

62 + = 63