EMOȚII PENTRU ELEVI, MÂINE ÎNCEPE EVALUAREA NAȚIONALĂ

0
515

Absolvenții clasei a VIII-a susțin săptămâna aceasta primul examen serios din viața lor, Evaluarea Națională.Testările încep mâine cu proba scrisă la limba română. Va fi o premieră, pentru că  elevii vor primi o broșură cu subiectele, care din acest an vor testa în primul rând creativitatea și capacitatea de a folosi noțiunile, nu doar de a le memora. Modelul este preluat din testele PISA.

În plus, Ministerul Educației a flexibilizat regulile pentru absolvenții de clasa a VIII-a. Candidații nu au voie în sala de examen cu manuale, culegeri, notițe sau telefoane. Cei care incerca să copieze  vor primi nota 1 si vor fi eleiminati. După proba la limba romana urmeaza proba scrisa la Matematica pe 24 iunie și proba de limba si literatura materna, pe 25 iunie, susținută  doar de elevii aparținând minorităților naționale.

CALENDAR EVALUAREA NAŢIONALĂ 2021

  • 22 iunie – proba scrisă la limba şi literatura română
  • 24 iunie – proba scrisă la matematică
  • 25 iunie – proba scrisă la limba maternă
  • 29 iunie – afişarea rezultatelor

Potrivit noilor reguli, elevii au scăpat de stresul triajului epidemiologic înainte de examen, dar sunt obligaţi să poarte mască de protecţie, in salile de examen. În toate centrele vor exista măști și dezinfectanți. Elevii care sunt în carantină sau internaţi în spital vor susţine probele într-o sesiune specială, programată  la inceputul lunii viitoare, și care se va încheia până la etapa admiterii în licee.

EVALUAREA NAŢIONALĂ 2021 – ETAPA SPECIALĂ

  • 5 iulie – proba scrisă la limba şi literatura română
  • 6 iulie – proba scrisă la matematică
  • 7 iulie – proba scrisă la limba maternă
  • 9 iulie : afişarea rezultatelor

Rezultatele obţinute la examen vor fi anonime,  utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor. Peste 131 de mii de elevi s-au înscris la Evaluarea națională. Elevii acestei generatii sunt primii care au intrat in scoală, la clasa pregatitoare, iar examenul vine dupa 9 ani in care fie nu au avut manuale, fie au invatat online sau chiar deloc, din cauza pandemiei de coronavirus. Ministrul Educației admite că elevii au pierdut mult în ultimul an și jumătate, dar spune că a făcut tot ce a putut pentru a-i ajuta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 58 = 62