ELEVI ȘI PROFESORI DE LA COLEGIUL ECONOMIC BUZĂU, ALĂTURI DE PARTENERII DIN ALTE 4 STATE

0
617

Cadrele didactice și elevi ai Colegiului Economic Buzău au participat în această lună la o nouă activitate on-line ,,New Life for Old Patrimony”, în cadrul  proiectului Erasmus + ”SEED- Sustainability and citizenship: the Education Challenge for the future”, realizat în cadrul unui parteneriat alcătuit din 5 școli. Este vorba despre IES LUIS SEOANE/ Pontevedra/ Spania; EBI Francisco Ferreira Drummond/ Angra do Heroísmo/Portugalia; IX Liceum Ogólnokształcące Z Oddziałami Dwujęzycznymi W Rzeszowie/ Rzeszów/Polonia: 2nd Peiramatiko Gymnasio Athinon/ Athens/Grecia; Colegiul Economic Buzău/ România.

Proiectul urmărește cunoașterea de căre elevi a propriul habitat, resursele sale și amenințările care se apropie, astfel încât să poată dezvolta un comportament ecologic, o preocupare cu privire la biodiversitate, disputele de mediu și politicile locale și propria lor cultură: identificarea practicilor productive durabile. Modele noi de afacere, prezentarea inițiativelor de afaceri locale, moduri de cooperare inovatoare, exemple de bune practici în utilizarea rațională a resurselor și / sau contribuția la beneficiile sociale. Întâlnirea a avut ca scop identificarea modului în care patrimoniul local poate fi valorificat în continuare prin afaceri inovatoare.

La activitate au participat 16 elevi ai Colegiului Economic ( Vătășelu Daria, Arsenie Eliza, Călin Izabela, Tulin Georgiana, Stratone Rareș, Grigore Karina, Cîmpeanu Răzvan, Mihai Georgiana, Mihai Robert, Dincă Dimitrie, Valeri Mario,  Bucătaru Elena, Badea Georgiana, Bîcîin Elena, Ciocan Ștefan, Ungureanu Dragoș) și 2 profesori ( Neagu Rodica, Poștovei Cătălina). Elevii au realizat prezentări cu tema  ”New life for old patrimony.”

O altă temă luată în discuție a fost modul în care putem utilize surplusul de mâncare( să evitîm să aruncăm mâncarea). Elevii au realizat filmulețe video în care prezintă idei innovative, tradiționale de a utiliza alimentele rămase neconsumate. A urmat o activitate pe echipe în care elevii au fost conectați on-line și au exersat pronunțarea de cuvinte și fraze mai dificile în limba partenerilor. Pe platforma ETwinning au avut loc activități dedicate mediului. Elevii au realizat afișe dedicate Zilei Mondiale a Mediului ( ce se sărbătorește începând din 1972). Pentru 8 iunie, Ziua Mondială a Oceanului Planetar, elevii au pregătit un chestionar cu întrebări legate de această temă. Activitățile derulate au urmărit realizarea obiectivelor proiectului:

  • Identificarea de către elevi de practici locale tradiționale de producție caracterizate prin durabilitatea lor;
  • Luarea în considerare a posibilităților economice eficiente și să oferirea elevilor noștri de resurse care să le permită să înfrunte viitorul cu speranță;
  • Încurajarea cooperării la toate nivelurile, deoarece ne permite să învățăm unul de la celălalt, inclusiv inițiative durabile legate de producția de succes, reciclarea, metodele de transport desfășurate în țările participante;
  • Determinarea elevilor să înțeleagă ce este o viață și un mediu natural și social de calitate;
  • Dezvoltarea celor 4 competențe( cei 4 C): conștientizare, creativitate, comunicare, colaborare) pentru secolul 21;
  • Consolidarea abilităților de comunicare și cunoașterea și utilizarea limbilor europene pentru a păstra acest patrimoniu intangibil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 11 = 12