PRIMAR CERCETAT ÎNTR-UN DOSAR DE SPĂLARE DE BANI

0
399
Sursa foto: Arhivă

Descinderi în forță, în această dimineață, la Nehoiu, la domiciliul unui fost primar al orașului, dar și la apropiați a acestuia. Este vorba despre 18 percheziții domiciliare la mai multe locații din Nehoiu și comune învecinaate, la persoane bănuite de spălarea banilor. Perchezițiile au fost efectuate de polițiști ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Buzău, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău.

Potrivit unor surse din rândul anchetatorilor, ancheta polițiștilor și procurorilor buzoieni este centrată în jurul lui Florentin Lungu, fost primar al orașului Nehoiu. Profitând de funcția pe care o avea, fostul edil contracta în mod abuziv anumite societăți pentru a presta diverse servicii, contractele fiind încheiate cu Primăria Nehoiu. În fapt, societățile contractate nu prestau deloc serviciile respective ori făceau câteva lucrări de mântuială, dar încasau valoarea totală a contractelor. Ulterior, indivizii retrăgeau aceste sume și apoi le virau către societăți administrate de rude ori cunoscuți de-ai lui Florentin Lungu. Prejudiciul cauzat bugetului de stat de către  persoanele bănuite este de peste 2.500.000 de lei.

Fostul primar al orașului Nehoiu, Florentin Lungu, nu este la prima problemă cu legea. În noiembrie, anul trecut, el a primit o condamnare de 5 ani și 3 luni de închispoare, cu executare, de la o instanță a Curții de Apel Ploiești, după șase ani de anchete și procese, într-un dosar penal legat de defrișarea ilegală a unei suprafețe de pădure.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 32