NORI SPECTACULOȘI

0
518
Sursa: Facebook/Iulian Tăbăcaru

Fenomen straniu, pe cerul Buzăului, ieri seară! Un nor amenințător a acoperit orașul în numai câteva minute, după ora 20.00, aducând cu el o repriză îndelungată de ploaie.

Rețelele de socializare s-au umplut cu fotografii și clipuri video care surprind fenomenul spectaculos, pus în valoare de contrastul dintre portocaliul soarelui aflat la asfințit și cenușiul închis al norului care părea că năvălește cu viteză peste oraș.

Potrivit specialiștilor, aceștia par a fi nori Nimbus. Sunt nori groși de înălțime medie și joasă, în culori sumbre și cu bază neregulată, constituiți în general din picături de apă și care produc deseori precipitații.

De obicei, vara, precipitațiile ajung la sol sub formă de ploaie sau  grindină. Cu toate acestea, precipitațiile nu sunt obligatorii; ele se pot evapora producând fenomenul virga. Acești nori închid cerul și nu lasă lumina soarelui să-i străbată din cauza densității și grosimii foarte mari.

O avertizare meteo cod portocaliu este valabilă, în județul Buzău, până astăzi, la ora 23:00. Fenomenele vizate sunt ploi abundente, instabilitate atmosferică accentuată și intensificări ale vântului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + = 27