MAI MULTE OPȚIUNI DE VACANȚĂ ÎN 2021

0
78

Dacă sezonul turistic din 2020 a fost, în mare parte, „confiscat” de pandemia de coronavirus, în 2021 pare că lucrurile vor fi mult mai bune. Opțiunile de vacanță în acest an sunt mult mai multe  țări, în care barurile, restaurantele și atracțiile turistice sunt deschise, iar regulile de intrare pe teritoriu sunt blânde.

Șapte țări-destinații turistice preferate din Uniunea Europeană și-au deschis granițele pentru turiști europeni, însă fiecare are propriul său regim de reguli și restricții anti-Covid, unele mai relaxate, altele mai dure. Majoritatea permit, însă, intrarea pe teritoriu cu un test PCR negativ, certificat de vaccinare sau act care dovedește că persoana a trecut prin boală.

Croația, cunoscută pentru apa limpede albastră și pentru sutele de insule ce pot fi vizitate, este deschisă turiștilor care fac dovada unui test PCR negativ din ultimele 48 de ore dinainte călătoriei, dovada recuperării post-Covid sau un certificat de vaccinare. Pentru turiștii din afara zonei Schengen, cum este si cazul romanilor, este nevoie și de dovada achitării cazării.

Grecia, una dintre destinațiile cele mai frecventate de turiști din România, permite intrarea pe teritoriul său a turiștilor europeni dacă aceștia prezintă un certificat de vaccinare anti-Covid, un test PCR negativ făcut nu mai târziu de 72 de ore sau dovada recuperării din boală. Pentru cetățenii Uniunii Europene nu se aplică măsura carantinării. În Grecia, barurile și restaurantele sunt deschise încă din luna mai și nu există restricții de circulație pe timp de noapte. Autoritățile de la Atena speră că insulele grecești vor fi „libere de Covid” până la sfârșitul lui iunie.

Italia, una dintre cele mai vizitate  țări, pentru orașele istorice emblematice și pentru numeroasele atracții, permite intrarea turiștilor europeni dar și a celor britanici sau americani – toți vizitatorii trebuie, însă, să prezinte un test PCR negativ nu mai vechi de 48 de ore. De asemenea, în Italia încă sunt restricții de circulație pe timp de noapte, „ora de stingere” fiind  23:00 și este obligatorie purtarea măștii de protecție în spații publice.

Malta s-a redeschis, oficial, pentru turiși în iunie 2021 și este prima țară din UE care a atins imunitatea de turmă.  Restaurantele malteze pot sta deschise până la miezul nopții, dar purtarea măștii este încă obligatorie în spații deschise.

Pentru cei care preferă destinații nordice, Islanda oferă oportunitatea admirării aurorei boreale sau relaxării la băi termale. Călătorii vaccinați și cei care prezintă un act care atestă vindecarea de Covid-19 pot intra în țară fără carantină, dar trebuie să aibă un test negativ la sosire. Testul poate fi efectuat și la aeroport, însă chiar și cu un test negativ, persoana trebuie să se izoleze cinci zile înainte să facă un al doilea test.

Portugalia este, de asemenea, deschisă pentru cetățenii și rezidenții țărilor europene cu test negativ PCR nu mai vechi de 72 de ore, iar același regim se aplică și Insulelor Azore și Madeira.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here