S-A SCHIMBAT DATA DE ORGANIZARE A REFERENDUMULUI PENTRU UNIREA BUZĂULUI CU COMUNA ȚINTEȘTI

0
421
Sursa foto:2mnews.ro

Referendumul pentru unirea Buzăului cu Țintești s-ar putea desfășura cu o săptămână mai devreme decât se anunțase inițial. Prezent la emisiunea News Express, de la TV Sud Est, primarul Constantin Toma a explicat, în exclusivitate, motivul pentru care s-a decis decalarea datei refendumului local: ,,Eu am propus să ținem referendumul pe 3 octombrie, dar o să încercăm să-l ținem cu o săptămână mai devreme, respectiv ultima duminică din luna septembrie. Este vorba despre data de 26 septembrie, pentru că n-am ținut cont de tinerii între 18 și 21 de ani studenți, care pe 1 octombrie încep cursurile…”.  

Primarul Constantin Toma a amintit, în același context, că viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău–Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău. Edilul Buzăului are informații, de la conducerea Companiei Naționale  de Administrare a Infrastructurii Rutiere, că lucrările la tronsonul de autostradă Ploiești – Buzău ar putea începe mai devreme decât se credea inițial.

Pentru ca referendumul să treacă este nevoie ca la urne să se prezinte minimum 30% din totalul votanților, iar 50%+1 să voteze „pentru”. În caz că votul este pozitiv, în ambele localități, rezultatul merge în Parlament, unde se emite o lege, iar unirea devine efectivă. În acest moment, comuna Țintești are 7.200 de hectare și puțin peste 4.000 de locuitori, iar Buzăul are în jur de 8.100 de hectare și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 15.000 de hectare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =