ÎNĂLȚAREA DOMNULUI – ZI DE MARE SĂRBĂTOARE PENTRU CREȘTIN-ORTODOCȘI

0
378

Credincioșii prăznuiesc astăzi Înălțarea Domnului, eveniment marcat la 40 de zile dupa Inviere, in Joia din saptamana a VI-a, dupa Pasti. In aceasta sfântă zi, creștinii se saluta cu „Hristos S-a înălțat!” și „Adevărat S-a înălțat!”. Credincioșii sunt îndemnați la fapte bune, păstrarea dreptei credințe și a rânduielilor creștine. Milostenia fata de semeni și faptele bune nu trebuie să lipsească din viața credincioșilor.

Iisus Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, în văzul Apostolilor și a doi îngeri. Aceștia le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca tocmai ca să nu se lase copleșiți de durerea despărțirii. Biserica Ortodoxă Română sărbătoreşte la Înălţarea Domnului şi ziua de pomenire a eroilor neamului românesc.

Pomenirea eroilor la praznicul Înălţării Domnului a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită ca Zi a Eroilor şi sărbătoare naţională bisericească prin hotărârile Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1999 şi 2001.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 1 =