NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR REVINE!

0
370

Muzeul Județean Buzău anunță organizarea unei serii de evenimente culturale în cadrul Programului internațional ”Noaptea europeană a Muzeelor”, ediția din anul 2021. Evenimentulva avea loc în data de 12 iunie 2021, între orele 19.30- 24.00și va consta într-o amplă desfășurare de programe culturale, expoziționale și artistice organizate în parteneriat cu Ambasada Statului Peru în România, Asociația pentru Protecția Patrimoniului din România, Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, Muzeul Național de Istorie a României, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Asociația RoMilitaria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău. În afara expozițiilor de bază din Buzău și Colți mai este pregătit și:

Muzeul de Arheologie, Istorie și Artă (Sediul Central), str. Aleea Castanilor, nr. 1, mun. Buzău

Expoziții temporare:

  • Escapadă Culturală Internațională Nocturnă. Programul, inițiat în anul 2019, are ca scop promovarea în rândul buzoienilor a valorilor culturale, istorice și a monumentelor naturale ale altor state. În acest an vă propunem să descoperiți fascinanta civilizație incașă, prin intermediul unei expoziții organizate în parteneriat cu Ambasada Statului Peru în România. Una dintre cele mai misterioase și interesante culturi precolumbiene va fi prezentată sub forma unei serii de fotografii de mari dimensiuni în legătură cu sistemul de drumuri incașe (Qhapaq Ñan), o rețea impresionantă de peste 40.000 km ce se întinde astăzi în Peru, Ecuador, Columbia, Bolivia, Chile și Argentina. Imperiul Incaș (Tahuantinsuyu în limba Quechua), cu centrul politic, administrativ și militar la Cuzco, Peru, s-a dezvoltat între secolele al XIII-lea și al XVI-lea, cunoscând importante inovații în agricultură, tehnică, matematică și astronomie. Astăzi, siturile arheologice incașe reprezintă unele dintre cele mai importante puncte de atracție din America de Sud, orașul Machu Picchu fiind unul dintre cele mai vizitate situri arheologice din întreaga lume.
  • Descoperiri arheologice recente pe teritoriul județului Buzău;
  • Bisericile de lemn din Bucovina istoricăcercetare și conservare;
  • Jandarmeria Română 1850-2020. 170 de ani;
  • Ermetic – artist plastic Ion Anghel;
  • Spațiul – artist plastic Vladimir Păun Vrapciu;

Muzeul de Etnografie ”Vergu Mănăilă”, str. Războieni, nr. 8, mun. Buzău

  • Expoziția temporară Colecția de păpuși ”Arădeanca”

 Muzeul Chihlimbarului Colți, sat Colți, com. Colți

  • Spectacol muzică populară – susținut de către artiștii Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău;

Accesul la toate evenimentele este gratuit, fiind permis doar cu masca de protecție purtată corespunzător și păstrarea unei distanțe fizice adecvate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =