DE MÂINE, VOM BENEFICIA DE NOI MĂSURI DE RELAXARE

0
506

Poate cea mai important vizează măsurile impuse la locul de muncă. Astfel, din 1 iunie, dacă într-un birou se vor afla maximum cinci persoane, iar toate sunt vaccinate împotriva coronavirusului, masca de protecţie nu va mai fi obligatorie. Autoritățile avertizează însă că, dacă unul dintre ei nu este vaccinat, masca redevine obligatorie. În prezent, purtarea măştii de protecţie este obligatorie într-un birou sau orice spaţiu închis, pentru toţi salariaţii, indiferent dacă aceştia au fost vaccinaţi anti-COVID-19.

Schimbarea face parte dintr-o serie de măsuri de relaxare anunţate de autorităţi pentru data de 1 iunie, printre care se numără şi redeschiderea barurilor, cluburilor, sălilor de jocuri, locurilor de joacă din spaţii închise sau organizarea de evenimente private cu maximum 50 de persoane în spaţii închise. De asemenea, printre măsurile de relaxare propuse pentru 1 iunie se numără şi posibilitatea ca firmele să îşi organizeze activitatea la locul de muncă în funcţie de gradul de vaccinare al salariaţilor sau în funcţie de cei care au trecut prin boală, cu respectarea măsurilor de prevenire împotriva contaminării cu virusul SARS-CoV-2 şi a regulilor de sănătate şi securitate în muncă.

Salariaţii vaccinaţi trebuie să facă dovada prin certificatul de vaccinare pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare, iar cei care au trecut prin boală şi se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 90-a zi ulterioară confirmării infecţiei trebuie să prezinte angajatorului o adeverinţă eliberată de medicul de familie. Măsura va fi adăugată condiţiei ca firmele cu peste 50 de angajaţi să instituie telemunca sau munca la domiciliu, dacă activitatea permite acest lucru, sau decalarea programului salariaţilor cu cel puţin o oră, prin care Guvernul a prelungit starea de alertă până în 11 iunie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 82 = 90