DUPĂ ZECI DE ANI PETRECUȚI ÎN CANADA, UN RÂMNICEAN A REVENIT ACASĂ

0
506

Dorul de casă și restricțiile din pandemie impuse peste tot în lume i-au convins pe mulți români, peste un milion conform statisticilor, să revină acasă. Unii s-au angajat, iar alții au deschis afaceri, așa cum a făcut și un un medic veterinar reîntors în România după zeci de ani petrecuți în Canada. Dan Rădulescu are 61 de ani și a profesat medicina veterinară în Montreal. A plecat peste ocean împreună cu familia, înainte de Revoluție. La jumătatea anului trecut, în plină pandemie, Dan s-a întors în România, hotărât să-și petreacă restul vieții în municipiul Râmnicu Sărat. Și-a adus cu el o parte din banii strânși de pe urma meseriei pe care o practică de peste trei decenii, multe manuale de medicină veterinară și autoturismul de care este foarte atașat.

Dan Rădulescu a închiriat un spațiu din centrul orașului Râmnicu Sărat, care fusese abandonat, și, în câteva luni, l-a transformat într-un cabinet veterinar modern, unde vrea să-și practice meseria mulți ani de acum înainte, cu tehnici învățate peste ocean. A deschis cabinetul în martie, iar de atunci i-au trecut deja pragul peste 40 de persoane, cu pisici și căței în brațe. Pentru stăpânii animalelor care au ajuns până acum în noul cabinet veterinar, a fost o noutate chiar și modalitatea de imobilizare a pacienților cu blană în cursul examinării sau îngrijirii. La nevoie, doctorul Rădulescu impovizează o botniță din fașă de tifon, pe care i-o fixează animalului astfel încât să nu-l jeneze.

Doctorul Rădulescu este conștient că în România nu va atinge câștigurile din Canada, unde îngrijea și animale din crescătorii, însă deja simte cum diferența este suplinită prin alte beneficii de care are parte acasă. Veterinarul a investit câteva zeci de mii de dolari în dotarea cabinetului cu aparatură de imagistică medicală, frigidere și testere pentru biochimia sângelui și a urinei. Una dintre camere a fost amenajată ca spațiu de recuperare prin înot pentru animale cu pareze sau paralizii, pe care îl va inaugura în această vară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

7 + = 9