CONTRE ÎNTRE PREFECT ȘI PRIMARII DIN JUDEȚ, PE TEMA SALUBRIZĂRII

0
350

Salubrizarea și problemele de mediu au constituit subiect de dezbatere aprinsă între prefectul județului Buzău, Silviu Iordache, și câțiva primari de comune, în cadrul unei videoconferințe. Pe un ton critic, prefetul de Buzău le-a amintit primarilor din 17 comune ale județului că nu au propriul serviciu de salubrizare ori nu au încheiat contract cu o firmă specializată în acest domeniu.

Reacțiile primarilor vizați de criticile prefectului Silviu Iordache nu au întârziat! Primarul din Bisoca, Florin Stemate, i-a adus la cunoștință prefectului de Buzău că într-o comună cu suprafața cât Capitala României, este practic imposibilă organizarea unui serviciu de salubrizare, în raport cu bugetul unei localități precum cea din nordul județului.

În discuții a intervenit și primarul din Podgoria. Marius Chiru a adus în discuție implicarea în acțiunile de salubrizare a societății Romsilva, cea care are în administrare suprafețe mari de teren pe raza acestei comunei. O altă problemă, tot cu argumente solide, a fost semnalată și de primarul din Valea Râmnicului, Marian Galbenu.

De la începutul anului, nu mai puțin de 30 de primarii din județul Buzău au fost amendate de Garda de Mediu, din cauza maldărelor de gunoi menajer ori de moloz rezultat din demolarea construcţiilor, aruncate pe câmp ori în albiile râurilor. Sancţiunile, în majoritatea cazurilor, au fost de 15.000 lei. La videoconferința organizată de Prefectură au participat 40 de primari buzoieni, adică nici jumătate din numărul șefilor de administrații locale din județ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 5 = 10