AMENDĂ PENTRU GUNOAIE ILEGALE

0
32

Amendă usturătoare primită de administrația râmniceană de la Garda de Mediu Buzău, pentru neregulile constatate pe cursul de apă al râului Râmnicu Sărat. Controlul a avut loc pe 12 mai, iar verificările au vizat modul în care a fost salubrizat cursul de apă Râmnicu Sărat și malurile acestuia, în zona municipiului. De asemenea, controlul a urmărit dacă au fost realizate și întreținute șanturile și rigolele în localitate pentru asigurarea secțiunilor de scurgere a apelor. Comisarii Gărzii de Mediu au constatat existența pe malurile Râmnicului, cât și în zona aferentă, a unor depozitări  ilegale de deșeuri menajere și reciclabile, inclusiv deșeuri de construcții și demolări și au amendat Primăria cu 15.000 lei.

Autoritățile râmnicene fac un nou apel către cetățeni să nu mai depoziteze ilegal deșeurile provenite din construcții și demolări. Primarul din Râmnicu Sărat atrage atenția și asupra demolărilor din interiorul apartamentelor care se realizează ilegal. Locuitorii orașului trebuie să înțeleagă și să respecte modul de colectare și depozitare pentru deșeurile provenite din construcții și demolări. De asemenea, toți cetățenii trebuie să încheie contracte cu operatorul de salubrizare.

În urma măsurilor impuse de către comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău cu privire la desființarea depozitelor ilegale de deșeuri menajere și reciclabile, inclusiv de construcții si demolări, existente in zona aferentă cursului de apă Râmnicu Sărat, administrația râmniceană a acționat prompt, luând măsuri de ecologizare a zonei și de transport a deșeurilor existente în amplasamente autorizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here