INSTRUCŢIE ŞI TRAGERI DE LUPTĂ IN VESTUL MĂRII NEGRE

0
95

Comandamentul Flotei a anuntat ca organizează, în perioada 12-15 mai, Exerciţiul “Tomis 21”, planificat să se desfăşoare în raioane din vestul Mării Negre, unde aproximativ 450 de marinari militari vor executa activităţi de instruire şi trageri de luptă.

“Tomis 21” face parte din Exerciţiul multinaţional “Dacia 21”, aflat în dinamică la nivel naţional.

Pachetul de forţe navale care desfăşoară acţiuni pe mare este alcătuit din şase nave militare româneşti: o fregată, o corvetă, un puitor de mine şi plase, un dragor maritim, o navă purtătoare de rachete şi un remorcher maritim.

Pentru dezvoltarea capacităţii de a răspunde rapid şi eficient la un spectru larg de ameninţări din spaţiul maritim, echipajele navelor militare vor executa, pe mare, trageri cu toate categoriile de armament, conform scenariului exerciţiului.

De asemenea, “Tomis 21” cuprinde şi activităţi de asigurare a protecţiei liniilor de comunicaţii maritime şi a transporturilor speciale, pentru a verifica procedurile operaţionale privind primirea şi integrarea forţelor partenere pe teritoriul naţional românesc, în situaţia de angajare a forţei NATO de răspuns la o criză regională.

În cadrul acestor secvenţe de instruire, fregata “Mărăşeşti”, navă la bordul căreia se află ambarcat statul major al exerciţiului “Tomis 21”, desfăşoară joi, 13 mai, o serie de antrenamente în comun nava americană de patrulare USS “Hamilton”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here