DEMERS ISTORIC PENTRU BUZĂU

0
482

Municipiul Buzău ar putea să își dubleze suprafața administrativă, chiar din acest an, prin atragerea în componența sa a comunei Țintești. În premieră, la TV Sud Est, primarul Constantin Toma a anunțat că, pentru a duce la îndeplinire acest deziderat, intenționează să inițieze un referendum local, la care să participe locuitorii din municipiul Buzău și cei din Țintești,.

Potrivit primarului Constantin Toma, născut la Țintești, referendumul cu privire la unirea celor două localități ar putea avea loc în luna septembrie. Edilul consideră că municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori dacă și-ar majora semnificativ suprafața. Asta, mai ales că viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău – Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău.

În acest moment, comuna Țintești are 72 de kilometri pătrați și  4.000 de locuitori, iar Buzăul are 81 de kilometri pătrați și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 150 de kilometri pătrați, o suprafață mai mare și decât a unor orașe importante din zona de sud est, precum Constanța sau Ploiești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 4 =