RABLA PENTRU ELECTROCASNICE SE AMÂNĂ

0
364

Programul RABLA pentru electrocasnice, programat să înceapă astăzi, 7 mai,  se amână din nou. Anunţul a fost făcut de ministrul Mediului, Tanczos Barna, care a precizat ca programul va incepe  vinerea viitoare, pe 14 mai. Primele produse care intră în program vor fi maşinile de spălat rufe sau vase, frigiderele şi uscătoarele de rufe. Se vor putea achiziţiona insa si  laptopuri şi tablete, iar diversele componente vor avea  sume alocate separat. Ministrul Mediului a anunţat regula de bază este, în primul rând, subventionarea schimbarii aparaturii electrocasnice care consumă cel mai mult în casă: frigiderul, maşina de spălat rufe, maşina de uscat rufe.

În prima etapă, după înscrieri și  înregistrarea în sistem, participanții la program își pot achiziționa unul dintre cele 3 tipuri de electrocasnice: maşini de spălat și uscat  rufe, maşini de spălat vase şi frigidere. Ulterior se va trece la achiziționarea de laptopuri, tablete şi televizoare.  Ministrul Mediului a precizat că  vor fi alocate  sume  separate, pentru fiecare componentă. O altă regulă a programului este aceea că la cumpararea unui aparat electrocasnic trebuie predate produse similare cu cele achiziţionate, însă vor fi şi excepţii, în cazul tabletelor sau laptopurilor pentru copiii de şcoală.

De asemenea, pentru cumpărarea unui aparat de aer condiţionat se va putea da la schimb „un consumator mai mare” de energie electrică. În ceea ce privește cuantumul voucherelor acordate prin  programul „Rabla pentru electrocasnice”, acestea sunt de 500 de lei pentru laptopuri, 400 de lei pentru maşini de spălat vase; aparate de aer condiţionat, frigidere, televizoare si uscătoare  de rufe. Pentru achiziționarea unei mașini de spălat rufe sau tableta, se poate obtine un voucher de  de 300 de lei. Fondurile alocate pentru programul „Rabla pentru electrocasnice 2021” sunt de 75 de milioane de lei. Suma este aproape dublă, faţă de sesiunea din decembrie 2020, când au fost puse la dispoziţie 40 de milioane de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 28 = 34