A.U.R. PREZENT LA ALEGERI DIN REPUBLICA MOLDOVA

0
403

După succesul înregistrat la alegerile parlamentare din România, Alianța pentru Unirea Românilor își pune mari speranțe în rezultatul alegerilor generale anticipate din Republica Moldova, din 11 iulie, la care AUR participă cu aceeași siglă și aceeași denumire. De altfel AUR este primul partid din istoria celor două țări care are reprezentanți pe ambele maluri ale Prutului. Deputatul AUR de Buzău, Nicolae Roman a declarat astăzi într-o conferință de presă că este convins că, după alegerile din Chișinău, Alianța pentru Unirea Românilor va avea parlamentari unioniști în ambele țări.

,,Ceea ce va face ca pentru prima oară în istoria modernă a României să avem un partid care funcționează pe ambele maluri ale Prutului și, poate, vom realiza ceea ce ne dorim cu toții. România să fie cea pe care o știm și care a fost câștigată pe câmpul de luptă, care nu a fost câștigată la masa tratativelor. România trebuie să fie așa cum o știm cu toții și de aceea trebuie să gândim foarte, foarte bine. (…) Avem speranța că la alegerile care se vor desfășura în Republica Moldova, românii-basarabeni vor înțelege că numai alături de România vor putea ca ei să-și educe copiii, să ducă o viață mai bună, să devină respectați și să devenim cu toții mai puternici”, a declarat deputatul AUR.

Și Elena Neguț, președintele organizației AUR Buzău, este optimistă în succesul partidului său la alegerile parlamentare din Republica Moldova: ,,Avem și noi la Buzău basarabeni cu dublă cetățenie. Ei se implică, îi ajutăm și noi. Se vor mobiliza să meargă și ei pe 11 iulie, pentru un partid unionist. Dacă partidele unioniste – AUR și mai vorbim despre încă un partid în Republica Moldova – vor reuși să aibă majoritate în Parlamentul Republicii Moldova, atunci cumva, o direcție clară deja începe să fie trasată și sperăm la ceea ce se așteaptă de peste 30 de ani, ceea ce diplomația românească a ratat în câteva rânduri și poate că este timpul să se împlinească.”  

La 11 iulie 2021 în Republica Moldova vor avea loc alegeri parlamentare anticipate, care reprezintă al X-lea scrutin parlamentar de la declararea independenței. Alegătorii vor alege o nouă componență a Parlamentului – organul reprezentativ suprem al poporului și unica autoritate legislativă a statului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

72 + = 80