DIN NOU UN PAȘTE ÎNDESTULĂTOR PENTRU 125 FAMILII DIN RÂMNICU SĂRAT

0
481

Ca și în preajma Crăciunului fundația DIALOOG finanțează din nou pachete cu alimente pentru familiile nevoiașe din municipiul Râmnicu Sărat. Este o tradiție pentru români ca, de sărbători, să se adune împreună și să împartă bucatele gustoase împreună cu familia. Acum, în perioada pandemiei, situația este altfel, dar cu virus sau fără virus, omul trebuie să se hrănească. De aceea, în Olanda s-a făcut un anunț la ziarele locale și s-au adunat o finanțare de 17.100 lei (3.525 euro) necesară pentru pachete cu alimente la 125 familii. Produsele din pachet (20 ouă, 2 kg orez, 1 kg macaroane, 3l ulei, 2 kg făină, 1kg mălai, 1 kg zahăr, 1,5 kg carne de pui, 1 kg brânză, 500 g margarină, 10 kg cartofi, 600 g dulciuri, 600 g detergent rufe și o bucată săpun toaletă) au fost deja comandate la magazinul râmnicean cu care fundația lucrează de ani de zile.

Colaborarea dintre fundația olandeză și magazine este serioasă și în acest fel familiile vor avea un Paște îndestulător și în acest an. Familiile beneficiare care au primit invitații special pentru ridicare se vor prezenta la magazine și în prezența legitimației vor ridica alimentele pregătite. Alături de pachete cu alimente un număr de 39 familii primesc o sumă de 21.867 lei (4.508 euro), bani donați de familiile olandeze cu care râmnicenii sunt cuplați de ani de zile în cadrul proiectului de ajutor familiar. Mulți olandezi au făcut vizite la unele din familii și au făcut cunoștiința cu situația lor.

Activitatea fundației Dialoog care, încă din 1997 derulează diverse proiecte în regiunea Buzău este cunoscută în Olanda și donatorii au încredere în activitatea fundației DIALOOG Holland-România și finanțează anual proiectele propuse de zeci de mii de euro. Pentru fiecare proiect fundația raportează detailat în documente (cu bonuri și facturi) derularea proiectului în cauză și în acest fel donațiile revin anual în favoarea celor în nevoi din regiunea Buzău de unde se trage Maricica Mobach care coordinează proiectele. Cu donațiile intrate în acest an la fundație se vor pregăti din nou în septembrie sute de pachete cu rechizite pentru mulți elevi din regiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 83 = 92