RER SUD, ÎNDEMN CĂTRE BUZOIENI: COLECTAȚI SEPARAT AMBALAJELE PRODUSELOR PE CARE LE CUMPĂRAȚI PENTRU MASA DE PAȘTE!

0
349

Experiența anilor trecuți arată că în spatele marilor sărbători, se află cantități semnificative de deșeuri alimentare și reciclabile aruncate de buzoieni. Așadar, pentru ca ambalajele produselor cumpărate pentru masa de Paște să fie reciclate este necesar că acestea să fie colectate separat în sacul galben.

Pentru a evita depozitarea amestecată a deșeurilor, operatorul de salubritate reamintește buzoienilor că trebuie să folosească sacul galben pentru depozitarea tuturor categoriilor de deșeuri reciclabile de hârtie, carton, plastic, doze de aluminiu, conserve metalice. Sacii galbeni se vor depozita la platforme sau în fața casei, de unde vor fi ridicați de către mașini speciale și transportati la stația de sortare și, mai apoi, către fabricile de reciclare.

Cum depozităm corect și rapid deșeurile?

  • Ambalajele produselor cumpărate trebuie puse în sacul galben. Orice tip de ambalaj trebuie pus în sacul galben curat, spălat, pliat şi/sau turtit!
  • Resturile alimentare trebuie puse in orice alt sac menajer in coşul de la bucătărie.
  • Deşeurile de sticlă trebuie puse in containerul verde de lângă platforme sau pot fi colectate la solicitare de la cetăţenii de la case, în fiecare zi de marți.

Este important să fim responsabili şi civilizaţi în permanenţă, insă mai cu seamă in perioade în care avem un consum mai mare de produse, ate căror ambalaje ajung amestecate cu deşeuri alimentare în coşul de gunoi al fiecărei gospodării. Dorim să ie reamintim buzoienilor că RER SUD a creat un sistem de colectare separată a deşeuritor, cu maşini atocate fiecărui tip de deşeu în parte, care funcţionează in permanenţă în municipiut Buzău chiar şi în zile de week-end şi zile de sărbătoare. Însă, pentru ca acest sistem să fie eficient este nevoie ca buzoienii să-şi sorteze deşeurile incă din propria casă şi să le pună in recipientele corespunzătoare. Sacut gatben trebuie să fie nelipsit în fiecare tocuinţă, fie că vorbim de casă sau apartament şi trebuie folosit eficient şi corect„, spune Denisa Hâncu, specialist Relaţii Publice, RER SUD.

Pentru a avea un oraș curat de Paşte, RER SUD își va desfăşura activitatea în această perioadă astfel:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 34 = 38