TOT MAI MULȚI ROMÂNI SE VACCINEAZĂ ANTI-COVID

0
366

România a depășit ieri pragul de 3 milioane de persoane vaccinate, țara noastră ajungând la o rată de imunizare și cu a doua doză de puțin peste 10 la sută. În ultimele zile  campania de vaccinare s-a accelerat, numai ieri, fiind administrate peste 77 de mii de doze. Asta și pentru că imunizarea cu vaccinul anti-covid este mai accesibilă pentru populație. După etapa programărilor pe platformă, oamenii au mai multe posibilități de a se programa și de a ajunge să se vaccineze.

Ei se pot programa direct la centrul de vaccinare, în mediul rural  ajung  caravane cu echipe mobile. Din week-end la Deva funcționează un centru drive-thru, cu posibilitatea vaccinării direct în mașină, iar la Timișoara, timp de trei zile, un centru de vaccinare a funcționat non-stop. Sunt județe în care nu mai există liste de așteptare, iar în Capitală, de exemplu, aproape un sfert din populație este vaccinată. Imediat după Paște va începe și vaccinarea cu Johnson & Johnson, mai întâi la medicii de familie.

Avantajul acestui  ser este acela că se administrează într-o singură doză, ceea ce va dinamiza și mai mult campania de imunizare. Autoritățile și-au propus ținta de 6 milioane de persoane vaccinate, la 1 iunie. Săptămâna începe și cu importante tranșe de vaccin pe care le primește țara noastră. Astăzi a ajuns în România cea mai mare tranșă de doze de vaccin de la Pfizer Biontech, peste din 725 de mii, livrate pe cale aeriană. Ele au ajuns pe aeroporturile  Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara. Până în prezent, ţara noastră a recepţionat peste  4.39 milioane de doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 3.8 milioane  au fost deja administrate.

Tot astăzi este livrată în Romania o nouă tranșă de vaccinuri de la AstraZeneca, de 40.800 de doze. Dozele de vaccin sunt aduse în Capitală pe cale terestră şi vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare de la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”. Ele vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional în perioada următoare.

Accelerarea vaccinării vine pe fondul scăderii numărului de cazuri noi,  dar și a numărului pacienților  din terapie intensivă. Din păcate, numărul care pierd lupta cu boala covid 19 se menține destul de ridicat. Până acum, în România au fost administrate peste 4,8 milioane de doze, la un număr de 3.037.698 persoane. Dintre acestea aproape 1,8 milioane au schema completă de vaccinare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =