CURSE DE TRAP, ÎN DIRECT ȘI ÎN EXCLUSIVITATE LA TVSUDEST

0
375

În direct și în exclusivitate la TVSudEst, post de televiziune națională, cursele de trap revin pe micul ecran, după mai mult de un deceniu. Începând de luna viitoare, până în luna septembrie a acestui an, Asociația Calului de Trap va organiza pe Hipodromul Mangalia, în parteneriat cu Romsilva, Meetingul Estival de Trap 2021, alcătuit din șapte reuniuni dotate cu un fond de premiere substanțial.

Prima reuniune de trap va debuta cu Premiul de Deschidere, sâmbătă, 1 mai, de la ora 14.00, în direct și exclusiv, la postul național TVSudest. Reuniunea se va bucura de o participare internațională și un fond de premiere de 4.000 lei. Cursa principală va fi Criteriul de Viteză pe distanța de 1.650 metri, cu un fond de premiere 10.000 lei. Programul de sâmbătă va mai include două curse cu handicap, în care poziția cailor este decisă conform regulilor de handicapare stabilite de organizator.

Cele patru curse ale reuniunii din 1 mai sunt programate de la ora 14.00, până la ora 16.00, din 30 în 30 de minute. Între curse, telespectatorii postului național TVSudest vor putea urmări discuții cu specialiști care vor aborda teme privind trecutul și actualitatea curselor de trap în România și în Europa, precum și prezentări video care vor dezvălui universul incitant al trapului, sport care în România are deja o istorie centenară. Ca urmare a restricțiilor în vigoare, evenimentul se va desfășura fără spectatori.

Hipodromul Mangalia funcționează din 1973 în cadrul Hergheliei Mangalia, înființată în 1928 și aflată în proprietatea Statului Român. Herghelia este administrată din 2002 de Romsilva. Pentru a întâmpina cum se cuvine oaspeții din țară și străinătate, Romsilva a renovat recent grajdurile și pista de trap a hipodromului, care în noua structură permite însemnate recorduri de viteză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 + 7 =