ARTĂ ȘI SPIRITUALITATE

0
395

Chiar înainte de Paști, iubitorii de artă din Râmnicu Sărat sunt invitați la o inedită expoziție cu tematică religioasă. Este vorba despre expoziția ”Grăit-au cerurile și prin oamenii pământului”, aparținând pictorului Mihail Gavril. Expoziția a fost inaugurată, la sfârșitul săptămânii trecute, la Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu” , în Sala Turnului Casei Domnești. Mihail Gavril este prezent, astfel, la Râmnicu  Sărat, cu cea de-a doua parte a expoziției ”Mărturii creștine la Palatul Domnesc”. Noua expoziție este o continuare a prezentărilor cu tematică religioasă, începute la Muzeul Municipal, în perioada Sfintelor Sărbători de Crăciun.

Cu numeroase expoziții în țară și în străinătate, câștigător al unor premii de prestigiu, Mihail Gavril este prezent din nou pe simezele Muzeului din Râmnicu  Sărat cu lucrări care exprimă relația dintre Om și Divinitate, relație pe care pictorul a asimilat-o în decursul vieții sale. Opera pictorului Mihail Gavril este inspirată din tradiția bisericii creștin-ortodoxe. Mioara Donea, fost judecător și inițiatoarea unor importante proiecte culturale, apreciază activitatea Muzeului Municipal și colaborarea cu artiști renumiți ai momentului. Autoritățile din râmnicene îi invită pe amatorii de artă la Muzeul Municipal, unde îi așteaptă expoziții extreme de interesante.

Născut la  Fălticeni, în județul Suceava, Mihail Gavril este  un pictor român, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala București. Lucrările artistului se află în colecții particulare sau publice din mai multe țări europene, asiatice și chiar în SUA.  Un pelerin prin definiție, Mihail Gavril a pornit în viață și în artă cu faimoasele mănăstiri din Bucovina, a pictat marile catedrale ale Vestului European, a mers în Țara Sfântă, la Muntele Athos și de fiecare dată a exprimat în lucrările sale credință adâncă în Divinitate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =