TOT MAI MULTE FEMEI FERMIER

0
459

Tot mai multe femei sunt interesate să dezvolte afaceri în agricultură și să devină fermier, o noțiune care până nu demult era asociată exclusiv bărbaților. Se întâmplă și la Buzău, unde, anul trecut, dintre firmele care au solicitat sprijin prin Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, una din trei firme era condusă de o femeie.

De asemenea, anul trecut, foarte multe femei, proprietari de exploatații agricole, au solicitat, în calitate de persoane fizice, subvenții prin intermediul A.P.I.A. Buzău. Este vorba de peste 300 de femei, cele mai multe dintre acestea activând în sectorul vitivinicol și zootehnic.

Ponderea tot mai mare a femeilor în agricultură este evidențiată și la nivel european, într-un raport al EUROSTAT, instituția care se ocupă cu prelucrarea datelor statistice ale Comisiei Europene. În 2019, în medie, aproximativ 30% din fermele din Uniunea Europeană erau gestionate de o femeie. În România, 34% dintre managerii de ferme sunt femei, ceea ce ne plasează pe poziția a treia în Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

+ 14 = 24