BUGET RECORD PENTRU INVESTIȚII

0
378

Investițiile în infrastructură sunt prioritare în bugetul municipiului Buzău, de anul acesta. Proiectul de buget propus la vot în ședința Consiliului Local Municipal, de ieri, a fost însă contestat încă de la început de către reprezentanții PNL, care au depus o serie de amendamente. Consilierii liberali au solicitat construirea de locuințe pentru tineri, a unui bazin de înot, dar și a unui parc industrial. Unul dintre amendamente propunea diminuarea bugetului clubului SCM Gloria.

Critici privind execuția bugetară pe anul 2021 au venit și din partea consilierilor de la USR. Irinel Cârstea a atras atenția că alocările bugetare, în forma actuală, nu vor permite ducerea la bun sfârșit a proiectelor privind asfaltările în municipiul Buzău, proiecte asumate de actuala municipalitate încă din mandatul trecut. Totodată, consilierul USR a criticat politica Primăriei Buzău, care nu a permis angajarea unui număr suficient de persoane cu dizabilități. Cu o solicitare către conducerea Primăriei Buzău a intervenit și Constantin Florescu, ales local din partea PMP.

Dacă amendamentele aduse de PNL au picat la vot, cele trei propuneri ale PSD, au fost aprobate, fără probleme. Unul dintre aceste proiecte vizează includerea elevilor din municipiul Buzău într-un program educațional menit a-i face pe copii să îndrăgească lectura. Pentru derularea acestui proiect au fost luați bani din suma alocată organizării tradiționalului târg Drăgaica.

După aproape o oră de discuții contadictorii, bugetul orașului Buzău pentru 2021 a fost votat, cu 14 voturi pentru, 6 abțineri și un vot împotrivă. Municipiul Buzău va avea anul acesta un buget de peste 413 milioane de lei, cheltuieli estimate la 414 milioane lei și un deficit de 415.000 de lei. Primarul Constantin Toma a precizat că bugetul din 2021 este  un buget record pentru investiții, chiar dacă, pentru buna funcționare a instituției, banii nu sunt suficienți, până la finele anului. Speranța municipalității stă în rectificările bugetare care vor fi operate de Guvern pe parcursul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =