AJUTAȚI SĂ SE INTEGREZE ÎN SOCIETATE

0
373

Tinerii buzoieni care părăsesc sau urmează să părăsească centrele de protecție a copilului vor fi sprijiniți să se integreze mai ușor în societate. Este scopul unui proiect de integrare socială, cu fonduri europene, în valoare totală de 2,91 milioane de lei, realizat de către specialiștii Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău. Lansarea oficială a proiectului „Anticameră pentru viață” a avut loc, ieri, la Casa „Vergu Mănăilă”, din Buzău, în prezența a zeci de invitați, reprezentanți ai administrației locale, dar și colaboratori ai Direcției de Asistență Socială și Protecție a Copilului.

Prin acest proiect, tinerii din județ cu vârsta peste 18 ani, care părăsesc sistemul de protecție socială, vor fi ajutați financiar să își continue studiile, să își găsească un loc de muncă sau să aibă acces la servicii medicale. De asemenea, 40 de tineri care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul instituționalizat vor fi sprijiniți prin servicii de tip „prima camera”.

Dintre aceștia, 10 tineri vor primi ajutor financiar, timp de un an, pentru închirierea unei locuințe. Beneficiari ai proiectului „Anticameră pentru viață” vor fi 96 de tineri care au părăsit sau urmează să părăsească sistemul de protecție socială. Perioada de derulare a proiectului este de 30 de luni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 4 =