RENUNTAREA LA MASCA – DUPA 10 MILIOANE DE CETĂŢENI VACCINAŢI

0
200

Premierul Florin Cîţu a precizat joi că este prea devreme să se renunţe la purtarea măştii de la 1 iunie, menţionând că ar putea fi luată această măsură după ce se atinge ţinta de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi împotriva COVID.

„După ce ne vaccinăm, vom renunţa şi la mască. La 1 iunie e cam devreme să renunţăm la mască. (…) Trebuie să ne gândim la a renunţa la mască după ce avem acea ţintă de 10 milioane de cetăţeni vaccinaţi. Până atunci nu are sens să discutăm despre aşa ceva”, a afirmat premierul.

„Astăzi am avut o şedinţă, şedinţa Comitetului interministerial pentru revenirea României la normalitate de la 1 iunie.

E, de fapt, primul pas, o şedinţă pe care eu o aştept de un an de zile, pentru că în momentul în care am intrat în starea de urgenţă, anul trecut, era complicat să vedem acest scenariu: cum vom reveni la normalitate.

Astăzi putem să vedem cum revenim la normalitate, de aceea avem acest comitet interministerial, care să pregătească prima bornă, prima parte.

1 iunie nu înseamnă că revenim cu totul la normalitate, dar înseamnă un prim pas, un pas important.

Am spus că atunci putem să facem acest lucru, dacă avem aproape 35% din populaţia care trebuie să fie vaccinată, o vaccinăm, deci depinde de noi. (…) A fost o şedinţă în care s-a aprobat regulamentul, o şedinţă în care le-am spus colegilor mei cum cred că ar trebui să lucreze.

Fiecare minister va veni cu propuneri pe care le discută întâi cu sectoarele pe care le are în subordine”, a mai spus Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

9 + 1 =