TURISMUL ECVESTRU, TOT MAI DEZVOLTAT, ÎN JUDEȚUL BUZĂU

0
488

Turismul ecvestru se dezvoltă rapid în județul Buzău, mai ales în apropierea renumitelor herghelii. Din ce în ce mai multe pensiuni au echitația în ofertele lor de agrement. La mai puțin de 15 kilometri de municipiul Buzău, se află un complex turistic unde se poate călări de la vârste fragede. Cei doi călăreți din imagini par a fi personaje ale unui film american. Ei, de fapt, parcurg la galop o pajiște din vecinătatea orașului Buzău, unde funcționează, de anul trecut, un centru de echitație. A fost deschis de proprietarul unei pensiuni din satul Cândești și un instructor de călărie din Prahova. Bogdan Găbăroi are 45 de ani, este jurnalist, iar pasiunea pentru cai o are din copilărie.

Cel mai mic dintre cursanți, dar și cel mai curajos, are doar 9 ani. Ruxandra vine frecvent la centrul de echitație din Cândești, pentru că i se face repede dor de Mișu, un cal cuminte și ascultător. Tatăl fetei este încântat de progresele făcute de Ruxandra. La cursurile de călărie vin deopotrivă copii și adulți, turiști care caută alternative ieșite din comun de a evada din rutină. Primesc mai întâi echipamentul de protecție, apoi urmează împrietenirea cu animalele.

Ora de călărie sub îndrumarea lui Bogdan costă o sută de lei. Cursanții sunt plimbați călare prin superbele păduri și văi ale Buzăului și se pot caza la pensiunea în cadrul căreia funcționează centrul de echitație. O noapte de cazare într-o cameră dublă costă 150 de lei, iar într-un apartament, 250 de lei. Oaspeții au parte de meniuri tradiționale din zona Buzăului și de trasee turistice către cele mai importante obiective turistice din județul Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + 6 =