DATE ALARMANTE: PESTE O TREIME DINTRE OAMENI, AFECTAŢI DE ANXIETATE ŞI DEPRESIE ÎN TIMPUL PANDEMIEI

0
486
Sursa foto:newshub.co.nz

Un sondaj realizat de PwC la nivel global realizat în luna ianuarie 202,1 în rândul a peste 10.000 de consumatori, împreună cu interviuri cu liderii din domeniul sănătăţii, arată că sentimentele de izolare şi singurătate, stresul sau nesiguranţa au afectat sănătatea oamenilor în timpul pandemiei, 36% dintre respondenţi au avut simptome de anxietate sau depresie. Cei mai afectaţi de anxietate sau depresie au fost generaţiile Z (42%) şi Millennials (43%), arată raportul PwC Global Top Health Industry Issues 2021.

Mai mult, 44% dintre respondenţi iau în calcul consultaţiile virtuale pentru rezolvarea acestor probleme, scrie Agerpres. Raportul „Accelerating the health economy of tomorrow” realizat de PwC în 2020 arată că economia globală pierde aproximativ un miliard de dolari anual, ca efect al scăderii productivităţii cauzate de depresie şi anxietate. În context, consultanţii consideră că este de aşteptat ca progresele tehnologice şi dorinţa consumatorilor de confort să conducă la adoptarea telemedicinei la un nivel care va schimba sistemul tradiţional de furnizare a serviciilor medicale.

Astfel, din perspectiva afacerii, modul în care sistemele de sănătate vor aborda rambursarea în cazul serviciilor de asistenţă virtuală va fi un factor de influenţă cheie în dezvoltarea acestora. Investiţiile în telemedicină cresc exponenţial, numai anul trecut ridicându-se la 4,3 miliarde de dolari, în creştere cu 139% faţă de 2019. Optimismul cu privire la viitorul telemedicinei s-a văzut şi în activitatea de M&A cu o tranzacţie de 18,5 miliarde de dolari, respectiv achiziţia Livongo Health de către Teladoc. De asemenea, finanţarea corporativă pentru companiile din acest domeniu s-a dublat anul trecut la nivel global, ajungând la 21,6 miliarde de dolari, precizează PwC.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

87 + = 91