PREMIERUL FLORIN CÎŢU: NU VOR CRESTE TAXELE

0
355

Premierul Florin Cîţu a reafirmat la videoconferinţa „Bursa în anul crizei sanitare şi al incertitudinilor economice” ca nu are în vedere creşterea de taxe, iar la nivelul fiscalităţii va continua implementarea de noi proiecte.

„E-facturare este, după conectarea caselor de marcat, este următorul proiect major. Ambiţia mea este de a-l avea gata anul acesta. Voi avea discuţii cu ministrul Finanţelor pe această temă, de a accelera acest proces” a declarat Florin Cîţu.

Premierul a subliniat că o altă direcţie de acţiune este eliminarea risipei banului public şi menţinerea cheltuielilor publice sub control.

De asemenea, România trebuie să profite în această perioadă şi de evaluarea „foarte bună” a Standard&Poors.

„Nu s-a mai întâmplat niciodată să se întoarcă evaluarea unei perspective atât de rapid, după numai un an de zile. Asta arată foarte clar că ceea ce am promis şi unele lucruri le-am făcut, dar ceea ce am pus pe hârtie este credibil. Asta este cel mai important, arătăm că vrem să facem lucrurile acestea şi le-am pus într-un mod credibil. Trebuie să profităm de acest lucru şi să ne uităm, din partea noastră, care au fost barierele din cauza cărora, până acum, investitorii au ocolit România. Eu am câteva idei. În modul în care noi tratăm proprietatea privată, de exemplu, numărul de autorizaţii, timpul pe care trebuie să-l aştepţi până vin autorizaţiile. Sunt lucruri care sunt importante, dar cred că dacă noi clarificăm pentru investitorii străini că proprietatea privată în România este garantată şi nu există riscuri cred că vom face o mare diferenţă în perioada următoare”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 2 =