MIERCURI VA ÎNCEPE VACCINAREA ANTI-COVID PRIN CENTRELE MOBILE

0
87

Preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind imunizarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă a anunţat, într-o conferinţă de presă ca vaccinarea anti-COVID prin centrele mobile va începe de miercuri.

El a precizat că judeţele în care vor fi dislocate centre mobile pentru vaccinarea anti-COVID sunt Arad, Bacău, Constanţa, Ilfov, Maramureş, Mehedinţi şi Sibiu. Celelalte județe vor intra pe rând in aceasta etapa.

Preşedintele CNCAV a comunicat că pentru centrele mobile vor fi distribuite, “pentru moment”, vaccinuri de la compania Moderna, care permit din punct de vedere logistic organizarea activităţilor, având în vedere stabilitatea la temperaturi obişnuite, de plus 2 – 8 grade Celsius, pentru 30 de zile.

“Au fost stabilite şi o serie de criterii de organizare a activităţii de vaccinare, în mod deosebit prin intermediul operatorilor economici, operatorii privaţi. Aşa cum s-a menţionat deja, vorbim de angajaţii proprii, de angajaţii altor operatori economici cu care sunt în relaţie contractuală, precum şi membrii familiei acestora. Vorbim de cele trei tipuri de vaccinuri disponibile, nu vorbim doar de un vaccin disponibil”, a spus Valeriu Gheorghiţă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here