DIRECT LA CENTRU, PENTRU VACCINAREA CU ASTRAZENECA

0
328

Începând de astăzi, oficial, românii care vor să se vaccineze cu AstraZeneca o pot face pe loc, fără a mai fi nevoie de programare, chiar daca in ultimele zile, la centrele de vaccinare au început sa se prezinte persoane, care nu aveau programare, dar care  care au dorit sa isi administreze acest ser. Există o veste bună și pentru celelalte persoane, care așteaptă să se vaccineze cu Pfizer și Moderna: platforma de programare a fost optimizată, iar acum se poate vedea atât poziția în lista de așteptare, cât și capacitatea de vaccinare a centrului respectiv.

Aseară, erau disponibile pentru programarea la vaccinare aproximativ 97.000 de locuri. În ceea ce privește vaccinarea fără programare cu AstraZeneca, persoanele se pot prezenta direct, fără a se mai înscrie pe platformă, în centrele în care se administrează acest vaccin și în care sunt locuri disponibile. Este, însă, important să verificați mai întâi disponibilitatea locurilor pe harta interactivă existentă pe platforma națională de informare cu privire la vaccinare.

În momentul în care vă prezentați la centrul de vaccinare unde sunt locuri disponibile, trebuie să veniți cu un document de identitate și, evident, trebuie să vă asigurați că nu aveți simptome asociate COVID-19. Autoritățile precizează că administrarea  se va realiza în limita capacității de vaccinare a centrului.

De la începutul campaniei de vaccinare  au fost vaccinate  peste 2,4 milioane de  persoane, dintre care 1.5 milioane  au primit ambele doze de vaccin. Tara noastra a ajuns la capacitatea de a vaccina peste 80.000 de persoane pe zi. România este, de altfel,  în topul țărilor Uniunii Europene  la campania de vaccinare. În urmă cu câteva zile, era pe locul 4 la persoanele vaccinate cu ambele doze și pe locul 7 la totalul dozelor administrate.

În alte ordine de idei, Pfizer a făcut marele anunţ. Persoanele care au primit vaccinul Pfizer vor avea probabil „nevoie” de a treia doză în termen de un an, apoi fără îndoială că populația va trebui să fie vaccinată anual împotriva coronavirusului.

În luna februarie, Pfizer și BioNTech au anunțat că testează a treia doză din vaccinul Covid-19 pentru a înțelege mai bine răspunsul imun împotriva noilor variante ale virusului. Totodată, Moderna vrea să introducă a treia doză în cazul vaccinului anti-COVID-19. Moderna speră ca o a treia doză pentru vaccinul său împotriva Covid-19 să fie disponibilă din toamnă. Guvernul  Romaniei a aprobat în ședința de ieri încă o comandă de vaccin împotriva Covid-19 produs de compania BioNTech / Pfizer, constând în peste 4 milioane de doze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 + 3 =