CURĂŢENIA DE PAŞTE. TRUCURI SIMPLE CA SĂ VĂ FACEȚI CASA LUNĂ

0
732

Odată cu venirea sărbătorilor de Paşte, locuinţa dumneavoastră are nevoie de o curăţenie generală. Nu vă speriați! Dacă ştiți cum să le organizați, va fi floare la ureche! Iată mai jos 9 lucruri esenţiale de care ar trebui să ţineți cont ca să aveți casa curată lună!

  1. Sortați hainele

Eliberarea spaţiului este primul lucru pe care trebuie să îl faci. Sortează hainele curate de cele murdare, aşază-le în dulapuri, în coşul cu rufe sau în maşina de spălat. Pe cele pe care nu le mai foloseşti, le poţi depozita în cutii sau le poţi dona celor nevoiaşi.

  1. Spălați geamurile

Ferestrele reprezintă partea cea mai expusă a casei tale. Privită din exterior, o fereastră poate spune multe lucruri despre oamenii din spatele ei. Spălatul geamurilor anunţă întotdeauna o curăţenie generală. Produse speciale care nu lasă urme sau pur şi simplu apă cu oţet, raclete performante sau hârtie de ziar sunt metodele pe care ar trebui să le cunoască orice gospodină.

  1. Aspirați covoarele

Aspiratorul reprezintă cea mai rapidă şi eficientă modalitate de curăţare a covorului şi a podelei. Aspirarea şi spălarea podelei reprezintă o ultimă etapă a curăţeniei. Ar fi fost ideal să le duci la o curăţătorie chimică, dar nu mai ai timp. Programările se fac din timp în perioada aceasta.

  1. Spălați aragazul şi cuptorul

Petele de pe aragaz ne dau mari bătăi de cap. Pentru a le putea curăţa mai uşor, înmoaie-le cu detergent de vase obişnuit şi lasă să acţioneze 15 minute. Poţi folosi o gamă variată de produse naturale  – îndepărtează cu zeamă de lămâie grăsimile şi curăţă petele de arsură cu bicarbonat de sodiu. Foloseşte şi sare fină amestecată cu câteva picături de oţet.

  1. Dezinfectați frigiderul

Înainte de a începe curăţarea frigiderului, acesta trebuie scos din priză şi eliberat de produsele alimentare. Apoi, înarmează-te cu o cârpă curată sau cu un burete de bucătărie şi treci la treabă. Pentru îndepărtarea mirosului neplăcut, a petelor şi resturilor de mâncare foloseşte oteţ sau zeamă de lămâie.

  1. Curăţați gresia de pe hol, din baie şi bucătărie

Gresia trebuie spălată şi curăţată constant, de cel puţin 3 ori pe săptămână. Nu uita zonele de pe lângă şi de sub calorifer, aragaz sau frigider dar şi colţurile. Poţi folosi o soluţie formată din oţet şi apă. Toarnă această soluţie într-o căldare şi cu ajutorul mopului spală bine întreaga suprafaţă.

  1. Îndepărtați murdăria de pe plăcile de faianţă

Plăcile de faianţă din baie se pătează cu calcar sau depuneri de piatră. Faianţa din bucătărie se murdăreşte cu pete de grăsime şi ulei. Prepară o pastă de curăţat amestecând zeama de lămâie cu bicarbonat de sodiu. Curăţă cu această soluţie plăcile de faianţă folosind partea abrazivă a unui burete.

  1. Atenţie la calcarul depus pe obiectele sanitare

Pentru îndepărtarea calcarului, a petelor de rugină şi piatră depuse pe suprafaţa obiectelor sanitare poţi folosi atât produse pe care le ai în cămară, cât şi produse din supermarket. Foloseşte oţetul de mere, zeama de lămâie, bicarbonatul de sodiu şi sarea grunjoasă. Freacă suprafeţele din fontă şi inox cu bureţi abrazivi.

  1. Ştergeți praful şi lustruiți mobila

Înainte de a curăţa propriu- zis obiectele de mobilier, acestea trebuie şterse de praf. Apoi, poţi opta pentru diferite produse destinate lemnului. Pentru a da luciu mobilei din lemn sau pal, foloseşte o bucăţică de vată pe care ai picurat câteva picături de ulei de măsline.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

10 + = 13