DEZBATERI APRINSE PE TEMA VACCINĂRII PROFESORILOR

0
352

În județul Buzău, doar jumătate dintre angajații din școli s-au vaccinat anti-COVID! Acesta este și motivul pentru care oficiali din învățământ, inclusiv de la Ministerul Educației, autorități din instituții publice și de sănătate publică, zeci de directori de școli, s-au întâlnit, astăzi, pentru a dezbate problema vaccinării cadrelor didactice și necesitatea testării rapide a elevilor, pentru a depista eventuale surse de infectare a colectivităților școlare. Evenimentul a însemnat și debutul, la Buzău, a campaniei „Vaccinare și testare, pentru învățare!” inițiată de Ministerul Educației cu obiectivul clar de readucere în școli a elevilor și profesorilor.

Alături de secretarul de stat în cadrul Ministerului Educației, Kallós Zoltán, la eveniment au mai participat președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, primarul Buzăului, Constantin Toma și subprefectul Viorel Holban. În fața directorilor de școli, reprezentantul DSP Buzău, medicul epidemiolog Carmen Scîntei, a pledat pentru vaccinare aceasta fiind singura modalitate prin care s-ar putea relua cursurile cu participarea în clasă a elevilor.

Întâlnirea a devenit însă tensionată în momentul în care primarul orașului Buzău, Constantin Toma, a adus un lung șir de reproșuri, atât celor care conduc Ministerul Educației, cât și pe cel al Sănătății. La fel de acid în discursul său a fost și liderul Sindicatului Preuniversitar Buzău, Ion Dobre. Un alt subiect dezbătut în cadrul evenimentului de astăzi, organziat de Ministerul Educației, a fost identificarea problemelor cu care se confruntă elevii și profesorii, în această perioadă, dar și pentru a contabiliza pierderile de cunoștințe și informații suferite de copii în timpul cursurilor on-line.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 + 2 =