LIBER LA ASTRAZENECA, FĂRĂ PROGRAMARE

0
317

Orice român care vrea să se vaccineze cu AstraZeneca împotriva Covid-19 o poate face de acum la liber, fără programare in platforma, la orice centru de vaccinare. Demersul autorităților vine în contextul scaderii adresabilitatii populatiei pentru imunizarea cu serul britanic. La ora actuală există peste 65.000 de locuri disponibile pentru vaccinarea cu Astra Zeneca,  iar mai bine de 300.000 de români și-au anulat rezervările, din cauza controverselor privind efectele adverse ale acestui vaccine.

Persoanele doresc să se vaccineze nu trebuie să aibă asupra lor decât buletinul, să aibă o stare de sănătate bună, dar mai ales să nu prezinte simptome specifice bolii Covid-19. Numărul de persoane care pot fi astfel vaccinate este de maxim 96 la un centru,  prioritate avand cele programate. Inainte de a se prezenta la un centru de vaccinare cu acest ser, persoana ar trebui sa verifice disponibilitatea locurilor  pe harta interactivă existentă pe platforma națională. În prezent, în centrele de vaccinare AstraZeneca cei mai mulți se prezinta, pentru rapel, dupa ce au facut prima doză în urmă cu două luni.

Medicul Valeriu Gheorghiță a tinut sa precizeze ca rapelul cu un alt tip de vaccin nu este recomandat, din punct de vedere stiintific, iar pentru cei care opteaza sa renunte la a doua doza, vor putea relua o noua schema de vaccinare dupa o perioada de cel putin 3 luni. Cum interesul pentru serul AstraZeneca este scăzut, 61 de fluxuri de vaccinare din țară vor fi înlocuite cu Moderna. România a primit aproape 1,4 milioane  de doze de vaccin AstraZeneca. Până acum puțin peste 410 mii de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

21 + = 31