MINISTERULUI EDUCAȚIEI PROPUNE EXTINDEREA PERIOADEI DE CURSURI ÎN ÎNVĂȚĂMÂNTUL PREUNIVERSITAR

0
110

Ministerul Educației a anunțat că anul acesta va propune extinderea perioadei de cursuri în învățământul preuniversitar, începând cu anul școlar 2022 – 2023.

Cursurile vor începe în acest an în data 13 septembrie.

In cazul in care rincipalii parteneri de dialog social ai Ministerului Educației (FSLI, Federația Spiru Haret, Consiliul Național al Elevilor și Federația Națională a Asociațiilor de Părinți) ajung la un consens și revin în mod unanim asupra calendarului aprobat în urma consultărilor de la începutul anului 2021, Ministerul Educației a anunțat ca are deplina disponibilitate de a reveni asupra calendarului, în sensul extinderii perioadei de cursuri încă din anul școlar 2021 – 2022, atrăgând, însă, atenția asupra deficitului de predictibilitate generat de această eventuală revenire.

Ministerul Educației consideră că predictibilitatea trebuie să rămână un deziderat major în sistemul de învățământ, mai ales acum, când perioada de criză sanitară a impus decizii multiple de schimbare în timp scurt.

Pe de altă parte, Ministerul Educației susține extinderea anului școlar, cu atât mai mult cu cât este necesară recuperarea pierderilor educaționale generate de predarea online.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here