PONTURI PENTRU UN TEN LUMINOS

0
378

Indiferent cât de ocupați am fi cu activitățile zilnice profesionale și personale, pielea are, cu siguranță, nevoie de un refresh primăvara mai ales în  apropierea sărbătorilor de Paști. Specialiștii recomandă câteva câteva ponturi  pentru ten curat și luminous.

Începe cu o cură de detoxifiere

Pielea tenului nostru reflectă exact ceea ce se întâmplă în interiorul corpului. Așadar este recomndat ca pentru 1-2 săptămâni să avem o cură de detoxifiere a organismului. Totdată, pentru a avea un ten curat, există, câteva trucuri  pe care le poți face, care vor avea rolul de a-ți detoxifica corpul: bea apă călduță cu lămâie în fiecare dimineață, redu consumul de zahăr și alcool și mărește consumul de fructe și legume proaspete.

Asigură-te că ai necesarul de vitamine

Vitaminele sunt extrem de importante pentru ten. Pentru o piele care să radieze, preocupă-te să consumi cât mai multă vitamina C pentru că îți poate conferi o luminozitate a pielii mai mare. De asemenea, folosește produse care au în compoziție vitamina C, dar consumă și alimente proaspete precum fructe de pădure sau citrice. Pe lângă vitamina C, sunt importante și vitaminele B și D. Vitamina B încetinește procesul de îmbătrânire al celulelor. O creștere a nivelului de vitamina B din organism va avea ca rezultat o diminuare a roșeții feței, iar un nivel scăzut al vitaminei D va duce la o piele scăzută și mult mai predispusă la apariția acneei.

Respectă somnul de frumusete

Somnul contează foarte mult pentru organism și implicit pentru ten. În timpul somnului, organismul realizează un complex proces de regenerare. Dacă ai probleme cu somnul, fie din cauza stresului, fie din alte motive, se recomandă un supliment alimentar ce conține melatonină.

Evită pe cât posibil stresul

Multe studii au demonstrat că există o conexiune între stres și acnee. Este recomandat să se evite pe cât posibil situațiile stresante și să se acorde timp pentru activitățile de precum yoga, meditația, sportul, plimbările în parc, drumețiile și cititul.

Folosește produsele de machiaj de calitate

Dacă pielea ta este excesiv de uscată, este bine să se folosească o cremă hidratantă de calitate, eventual din farmacii sau din magazinele cu produse de încredere. Pentru alte produse de machiaj, la fel, se recomandă verificarea lor în prealabil, Pentru a te asigura că ai un ten curat și sănătos, cu toate că folosești fond de ten și pudră zilnic, utilizează produse fără ulei și non-comedogenice, deoarece sunt prietenoase cu porii.

Îngrijirea zilnică

În fiecare zi trebuie să se acorde timp pentru îngrijirea tenului. Specialiștii recomandă exfolierea ca un proces vital în rutina de îngrijirecare ajută la eliminarea excesului de celule moarte ale pielii. Tenul trebuie curățat și spălat de două ori pe zi și obligatoriu noaptea înainte de culcare. De asemenea, este vital să te speli pe mâini înainte de a-ți aplica produsele de machiaj și de îngrijire a pielii. Periile și bureții pe care îi folosiți în realizarea unui machiaj trebuie spălate și dezinfectate frecvent, pentru a evita infecții.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

4 + 4 =