BUGETUL JUDEȚULUI, CEL MAI MIC DIN ULTIMII ANI

0
379

Județul Buzău va dispune, în acest an, de un buget mai mic decât în ultimii, însă, conducerea Consiliului Județean anunță că acest lucru nu va afecta proiectele de infrastructură aflate deja în derulare sau care vor demara în acest an. Potrivit proiectului de buget aprobat, astăzi, 333 de milioane de lei sunt bani alocați secțiunii de dezvoltare, iar 197 de milioane de lei, pentru funcționare.

În contextul unui buget mai mic decât cel din ultimii ani, președintele Consiliului Județean Buzău, Petre Emanoil Neagu spune că este mai important ca oricând ca instituția pe care o conduce să atragă cât mai mulți bani europeni pentru modernizarea infrastrucurii în județ. Totodată, Consiliul Județean va încerca accesarea de noi fonduri prin programele guvernamentale.

Bugetul propriu al judeţului Buzău pe anul 2021 estimează  venituri în valoare de 474.834.400 de lei și cheltuieli în valoare de 529.834.400 de lei, cu un deficit de 55.000.000 lei, care se va acoperi din excedentul anilor precedenţi. Ca şi în 2020, şi în 2021, banii pentru Protecţia Copilului nu sunt asiguraţi decât până în toamnă, când este aşteptată o rectificare pentru ca activitatea DGASPC Buzău să aibă finanţare până la sfârşitul anului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

33 + = 41